Degustacja piw kraftowych „z winem w tle”

Ile wspólnego ma ze sobą świat piwa kraftowego i wina naturalnego? Całkiem sporo! Udowodnimy to na naszej kolejnej degustacji, na której zaprezentujemy szereg rzemieślniczych piw, mających w sobie różne elementy ze świata wina. Te dwa napoje potrafią przenikać się na wielu różnych płaszczyznach, oferując niesamowite spektrum smaków i aromatów!

W trakcie degustacji będziecie mogli poznać najlepsze piwa kraftowe „z winem w tle”, czyli takie, w których procesie produkcyjnym wykorzystano winogrona w najróżniejszych formach. Spróbujemy wspólnie piw fermentowanych z dodatkiem moszczu ze szlachetnych odmian winogron (białych oraz czerwonych), piw, które leżakowały w beczkach po winie, a także nowofalowych piw fermentowanych z udziałem Phantasm Powder, czyli sproszkowanych skórek winogron Sauvignon Blanc.

Degustacja będzie obejmowała szeroki przekrój stylów piwnych, od lekkich orzeźwiających jasnych piw, przez piwa kwaśne, dzikie (czyli spontanicznej fermentacji), IPA, aż po degustacyjne, intensywne Stouty. Oczywiście każde z nich z „winnymi” elementami. 😊

Degustację poprowadzi Igor Stiskun – pasjonat sensoryki, autor m.in. blogów o piwie kraftowym, kawie specialty i cygarach premium.

Gdzie: Winna Winoteka, Plebiscytowa 10, Katowice
Kiedy: 15.11. o 19:00
Cena wstępu: 80 zł
W cenie wstępu wliczony jest zestaw degustacyjny 6 próbek piw kraftowych.

Zapisy w Winnej Winotece lub przez media społecznościowe Winnej Winoteki – Facebook / Instagram lub Drip na lodzie – blog o kawie. 

POZOSTAŁE